Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

EU-konference – et socialt Europa

29 april, 2019 @ 13:00 - 17:00

Gratis

Serviceforbundet, FIC, Frit Forum Internationalt, FIC Ungdom og Nyt Europa inviterer til konference.

Konferencen sætter fokus på social- og arbejdsmarkedsforhold i Europa, og hvad vi kan gøre for at få social fremgang og fair vilkår på arbejdsmarkedet. Der er oplæg fra en forsker, NGO’er, fagbevægelsen og debat mellem kandidater til Europa-Parlamentsvalget om hvad partierne kan gøre.

Der er store sociale forskelle i Europa. Der er stor ulighed mellem lande og i lande. EU-Kommissionen har sat social velfærd og fair vilkår på dagsordenen, og EU har vedtaget en Europæisk Social Søjle. Det meste i den sociale søjle skal gennemføres af medlemsstaterne, men der er også tale om fælles europæisk lovgivning. Vi har set de første forslag blive vedtaget: Minimumsregler for forældreorlov med deling af forældreorloven mellem mænd og kvinder, arbejdsvilkårsdirektivet med minimumsregler for ansættelseskontrakter, nye forbedrede regler for udstationerede arbejdere og en europæisk arbejdsmarkedsmyndighed. Men der er fortsat mange ting, der udestår og er uenighed om.

Det store spørgsmål er: Vil medlemsstaterne og partierne tage søjlen alvorligt? Vil den have negativ eller positiv indvirkning på velfærdsmodellen og arbejdsmarkedsmodellen i Danmark? Skal der mere fælles europæisk arbejdsmarkedspolitik til? Skal de sociale rettigheder styrkes ved en traktatændring? Hvad er de danske partiers ansvar for at sikre fair vilkår og social fremgang i Danmark og EU? Alt dette og meget mere skal vi blive klogere på i fællesskab.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via nem tilmeld: https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/68/

Detaljer

Dato:
29 april, 2019
Tidspunkt:
13:00 - 17:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://fic.dk/wp-content/uploads/2019/04/Et-social-Europa-konference.pdf

Sted

Serviceforbundet
Ramsingsvej 30
Valby, 2500 Denmark
+ Google Maps