Nyt finanslovforslag skærer kraftigt ned på udviklingsbistanden

Det nye finanslovforslag blev d. 29. september præsenteret af regeringen. Forslaget kræver en besparelse på 2.917,3 millioner kroner i udviklingsbistanden – en besparelse der vil få fatale konsekvenser. Globalt Fokus går til kamp mod regeringens forslag i samarbejde med andre organisationer.

FV2015_FBJS_VerdensUnge2_ViNew

Tirsdag d. 29. september blev regeringens første fulde finanslovforslag præsenteret – og tallene er chokerende. I en tid, hvor verden har allermest brug for at stå sammen og hjælpe de svageste, skærer regeringen voldsomt i udviklingsbistanden.
Ud fra forslaget kan man konkludere, at det er den største beskæring af den danske bistand hidtil.  I procenter betyder det, at Danmark som helhed vil gå fra 0,87% af BNI til 0,7%.
I konkrete tal betyder det, at der skal spares 2.917,3 millioner kroner.

Vi bliver ramt i vores arbejde  

De danske puljer bliver således beskåret med 27 procent, i følge finanslovforslaget.
Det betyder blandt andet, at organisationen CICU bliver beskåret med 40 millioner kroner i 2016.

Claus Larsen-Jensen, Direktør for FIC, udtrykker bekymring for de nye tal, og er klar over, at det vil gå hårdt ud over danske organisationers udviklingsarbejde:

En beskæring på gennemsnit  ¼  af udviklingsbistanden vil ramme udviklingslandene hårdt. Og det vil gå hårdt udover den udviklingsindsats som danske organisationer står for. Alle organisationer, som har en flerårig rammeaftale med Udenrigsministeriet/Danida ved allerede nu, hvor hårdt de rammes, for der er konkrete procenter på nedskæringen. 
CICU, Civil Samfund i Udvikling, som FIC har en 3 årig programaftale med, rammes på tilsvarende vis, men endnu er det ukendt, hvordan det vil blive udmøntet “.

Fremtiden på udviklingsområdet står altså usikkert hen, men Globalt Fokus har i samarbejde med andre danske organisationer sat hårdt ind over for regeringen og ministeren i forsøg på at rette op på forslaget, der har fatale konsekvenser.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s