FIC har 20 års Jubilæum

14. marts var dagen, hvor FIC kunne fejre tyve års arbejde med at forbedre arbejdsvilkår for danskere, europæere og østafrikanere. Det har været 20 år i solidaritet med andre for at forandre. FIC har fra den spæde start i 1995 været gennem en masse forandringer. Fra Havnearbejdernes Internationale Uddannelsescenter i 1995 til Fagligt Internationalt Center i dag.

Nydanskere som skraldemænd
FIC blev startet op af Havnearbejdernes Fagforening i København, Landsklubben for Havne- og Terminalarbejdere og andre transportfagforeninger. De ville styrke det internationale samarbejde mellem lignende organisationer i verden og på den måde styrke uddannelsesforhold og det faglige arbejde.

Vi fejrer 20 års jubilæum. Et jubilæum, hvor vi fejrer vores arbejde med at forbedre arbejdsvilkår for danskere, europære og østafrikanere. FIC har i de 20 år været igennem en stor og konstant  forandringsproces. I dag fokuserer vi ikke kun på havnearbejdere, men rettigheder for arbejdere i alle brancher både i en europæisk og international ramme. Vi arbejder i dag for en mere lige og retfærdig verden, hvor vi ser det som vores opgave at styrke de sociale, demokratiske og økonomiske rettigheder og muligheder for de mennesker vi arbejder sammen med. Det gør vi igennem integration af flest muligt på arbejdsmarkedet og gennem uddannelse i at sikre alle ordentlige forhold på arbejdspladserne i Europa og Østafrika.

Nogle af FIC’s første internationale samarbejdspartnere var i Østeuropa med etableringen af ‘Havneskolen Constanta’ ved Sortehavet i Rumænien. Herefter blev der etableret et lignende projekt i blandt andet Mozambique, som billedet til højre er fra. 
Havnearbejdere Tanzania

I anledningen af Jubilæet har FIC lavet et jubilæumshæfte, hvor du kan læse mere om, hvad FIC har lavet i tidens løb. Hæftet er en gennemgang, hvor vi ser tilbage på, hvad FIC har opnået fra 1995 og frem til i dag. Du kan læse hæftet på linket:

FIC 20 års jubilaeum til net

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s