Fyraftensmøde afholdt med Jeppe Kofod om skattely og social dumping

Torsdag d. 29. februar inviterede FIC og Globale Seniorer til fyraftensmøde om skattely og social dumping. Den danske europaparlamentariker, Jeppe Kofod (S) gav sit besyv med til, hvad han vil gøre for at stoppe skattely.

skattely6
Jeppe Kofod debatterer, hvad de europæiske politikere kan gøre ved skattely og social dumping.

Jeppe Kofod foreslog på debatmødet i torsdags, at der i Europa skal være mere enstemmighed på finansområdet og en større regulering af finanser på tværs af grænser. EU kommissionen skønner, at der årligt bliver tabt omkring 7500 mia. danske kroner i Europa på grund af skattely. Mere kontrol på området vil derfor kunne biddrage med en stort tilskud til de europæiske statsbudgetter.

JeppeKofod&ClausLarsen
FIC’s direktør Claus Larsen-Jensen (til venstre) var ordstyrer for aftenens debat om skattely og social dumping i Europa med den socialdemokratiske europaparlamentariker Jeppe Kofod (til højre).

Jeppe Kofod gjorde opmærksom på, at der i øjeblikket er en åbning for, at der kan ske en ændring på området.

”Paradokset er, at det rent faktisk bliver en fordel, at Europakommissionens formand, Jean-Claude Juncker, har været premier- og finansministers i Luxembourg mens mange af de afslørede skattelysager var aktuelle. Der er lige nu en reel chance for, at der bliver gjort noget ved problemet.”

På debatmødet gjorde han opmærksom på, at den socialdemokratiske gruppe i parlamentet arbejder for større åbenhed og transparens omkring virksomhedernes omsætning, overskud og skat, hvilket der ikke er krav om i dag. Det er blandt andet forslag om en europæisk minimumsskat for det europæiske marked, der ifølge Jeppe Kofod kan gøre en forskel. Han er ikke helt afskrækket fra reguleringer af det frie marked, fordi han ser et af formålene med det europæiske samarbejde som en mulighed for at forbedre utilstrækkelige arbejdsmarkedsregler.

Hold øje med nyhedsmail og FIC på Facebook, hvis du missede denne debataften og gerne vil med til vores næste arrangement.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s