Deltag aktivt i arbejdet med FIC’s nyligt godkendte programansøgning: Decent Work and Labour Rights in East Africa

Deltag aktivt i arbejdet med FIC’s nyligt godkendte programansøgning: Decent Work and Labour Rights in East Africa

Den glædelige besked om bevillingen tikkede ind lige op til jul. Medarbejderne i Afrikakontoret, Annette Larsen og Maria Justiniano, vil derfor gerne invitere medlemmer af FIC til at deltage i arbejdet med programmet. Vi forestiller os, at vi kan arbejde sammen om at kommunikere både i Danmark og i Afrika om forbedrede arbejdsforhold og øget beskæftigelse.

I første omgang vil vi gerne invitere alle interesserede til et informationsmøde torsdag d. 30 januar kl. 17-19.  På mødet vil vi fortælle lidt om, hvad programmet i Kenya og Tanzania går ud på, og så vil vi gerne høre jeres ideer til, hvordan vi kan samarbejde over de næste 3 år.

Kort fortalt er formålet med programmet at forbedre arbejdsforhold og at øge mulighederne for beskæftigelse i Kenya og Tanzania. Programmet består af to komponenter.

Den første handler om at styrke fagforeningernes kapacitet til at advokere for arbejderes rettigheder og overholdelse af arbejdsmarkedslovgivning. Det skal ske ved at styrke fagforeningernes organisatoriske kompetencer, ved at etablere komiteer med fokus på gode arbejdsforhold og ved at etablere ungekomiteer. Endelig vil denne første komponent advokere for at overholde arbejdsmarkedslovgivningen.

Den anden programkomponent handler om at styrke ungdomsorganisationernes kapacitet til at advokere for flere og bedre jobmuligheder.  De unge skal have bedre muligheder for at etablere egen virksomhed og styrkes i deres jobsøgning. Programmet retter sig mod unge gennem informationsmøder og undervisning i virksomhedsførelse samt viden om arbejdsmarkedsforhold.

Aktiviteterne bliver udført af lokale partnere, og vi vil arbejde på at skabe en synergi mellem de to komponenter ved at bringe partnerne sammen i forbindelse med konkrete aktiviteter, hvor de hver især bidrager med deres respektive styrker og viden til at opnå et fælles mål.

Vi håber du har lyst til at deltage i mødet. Skriv en mail til os senest d.28 januar og tilmeld dig til Maria.justiniano@fic.dk  – eller ring til på tlf. 20 90 15 31

Hvis du har nogle spørgsmål er du selvfølgelig også velkommen til at ringe eller skrive til Maria Justiniano

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s