FIC godkendt som programorganisation

FIC har fået godkendt programansøgningen: Decent Work and Labour Rights in East Africa.

Grovsortering og sining af solsikkekerner 400x

Formålet er at forbedre arbejdsforhold og på at øge mulighederne for beskæftigelse i Kenya og Tanzania. Programmet består af to komponenter.

Den første handler om at styrke fagforeningernes kapacitet til at advokere for arbejderes rettigheder og overholdelse af arbejdsmarkedslovgivning. Det skal ske ved at styrke fagforeningernes organisatoriske kompetencer, og ved at etablere komiteer med fokus på gode arbejdsforhold og ved at etablere ungekomiteer. Endelig vil denne første komponent advokere for at overholde arbejdsmarkedslovgivningen.

Den anden programkomponent handler om at styrke ungdomsorganisationernes kapacitet til at advokere for flere og bedre jobmuligheder.  De unge skal have bedre muligheder for at etablere egen virksomhed og styrkes i deres jobsøgning. Programmet retter sig mod unge gennem informationsmøder og undervisning i virksomhedsførelse samt viden om arbejdsmarkedsforhold.

Aktiviteterne bliver udført af lokale partnere og vi vil arbejde på en at skabe en synergi mellem de to komponenter ved at bringe partnerne sammen i forbindelse med konkrete aktiviteter, hvor de hver især bidrager med deres respektive styrker og viden til at opnå et fælles mål.

For yderligere information:

Annette Larsen  |  2090 1542  |  annette.larsen@fic.dk
Maria Justiniano  |  6168 8187  |  maria.justiniano@fic.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s