Anstændige arbejdsforhold til Europas unge

Stigende ungdomsarbejdsløshed og udnyttelse af billig arbejdskraft sætter unge europæeres arbejdsforhold under pres. FIC vil sammen med projektpartnere fra Italien, Irland og Belgien finde frem til, hvordan vi kan sikre anstændige arbejdsforhold for Europas unge gennem det nye projekt Decent Work for European Youth.

Decent Work for European Youth handler om en ting: At give unge europæere gode og anstændige arbejdsforhold – også under en økonomisk krise. For når 5,7 mio. unge europæere står uden arbejde, risikerer man, at de unge ville være villige til at arbejde under dårlige arbejdsforhold for at få et job. Herhjemme har du måske hørt om 3F Ungdom og HK Ungdoms Jobpatrulje, der hver sommer sender patruljer ud i landet for sikre, at ungarbejdere får nok i løn og arbejder på de rette tidpunkter og under acceptable forhold.

Med inspiration herfra vil FIC og projektpartnerne CGIL fra Italien, IDEAS/SIPTU fra Irland og SOLIDAR fra Belgien forsøge at styrke de unge som allerede er aktive og opfordre dem til at dele deres erfaringer med hele Europas unge. Men tanken er også at engagere de unge som ønsker at være aktive, men som mangler værktøjer og erfaringer til at igangsætte Jobpatrulje-lignende aktiviteter.

Den 22. og 23. april mødes projektlederne og ungdomsrepræsentanterne fra Italien, Irland og Danmark for første gang hos CGIL i Rom. Den helt store opgave for CGIL, FIC og IDEAS/SIPTU bliver i denne omgang at koordinere en ungdomsuge i juli 2013 i Danmark, hvor fagligt aktive unge fra projektlandene kan få sig førstehåndserfaringer med Jobpatruljen. FIC vil forsøge at få alle unge deltagere på patrulje på de danske arbejdspladser sammen med Jobpatruljens frivillige. SOLIDAR deltager i mødet for at hente indhold til projektets hjemmeside, som de er ansvarlige for og for at følge processen indtil projektet skal præsenteres for Europaparlamentarikerne i Bruxelles i slutningen af 2013.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s