Nye FIC-projekter i 2013

Et nyt kalenderår betyder indenfor NGO-verdenen som regel en masse nye projekter – og 2013 er ingen undtagelse.  Lige nu er der fuld gang i ansøgningsskriveriet på kommende projekter, men allerede den 1. januar gik en del nye projekter i luften både på det internationale område og i Europa. Dem kan du læse mere om her.

Internationalt

På det internationale område søsætter vi to nye projekter i Tanzania. Det ene projekt, ”Netværksstyrkelse af ungdomsorganisationer i Dar ES Salaam ”, har fokus på at styrke kapaciteten i en række ungdomsorganisationer, som på sigt bliver rustet til at håndtere den enorme ungdomsarbejdsløshed og lægge en konkret plan for, hvordan der skal arbejdes fremadrettet for at skabe bedre beskæftigelsesforhold og større indflydelse blandt unge i Dar es Salaam. Aktiviteten er et partnerskab mellem FIC og de afrikanske organisationer Tanzania Youth Vision Association (TYVA), Open Mind Tanzania (OMT) og Youth for Africa (YOA).

Det andet projekt, ”Mineprojekt i Tanzania, fase 2” , lægger i forlængelse af et eksisterende projekt om at få børn ud af minerne og gennem uddannelse, oplysning og kampagner ryste børnene og familierne til at opnå selvstændige arbejds- og levevilkår. Projektet bidrager til, at børn og unge i minesektoren får konkrete alternative muligheder for uddannelse og samtidig støttes børnenes mødre i videreudvikling af deres business aktiviteter, så der skabes et økonomisk alternativ til, at børene skal arbejde i minerne.

Europa

Inden for Europas grænser har FIC inviteret projektpartnerne fra Italien (CGIL), Irland (IDEAS/SIPTU) og Belgien (SOLIDAR) til København for at drøfte hvordan vi kan være med til at sikre anstændige arbejdsvilkår for unge i Europa som del af FICs nye projekt ”Decent Work for European Youth” . Inspiration til projektet blev hentet fra Jobpatruljen som i Danmark koordineres af 3F Ungdom og HK Ungdom. Ideen er både at styrke de unge som allerede er aktive og opfordre dem til at dele deres erfaringer med hele Europas unge. Men tanken er også at engagere de unge som ønsker at være aktive, men som mangler værktøjer og erfaringer til at igangsætte Jobpatrulje-lignende aktiviteter. Projektet forventes afsluttet i november 2013.

Desuden er FIC blevet inviteret til et europæisk samarbejde omkring seniorers muligheder for at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Projektet ”DD2 Wise Over 50”  fokuserer særligt på ledige seniorers muligheder for at opnå IT-kompetencer og det ledes af Provincia di Livorno i Italien og de øvrige partnere tæller organisationer fra Tjekkiet og Frankrig.

Husk i øvrigt at du løbende kan orientere dig om FIC’s nye projekter ved at klikke dig ind under vores områder øverst her på hjemmesiden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s