Ungdomsarbejdsløshedens klamme greb i Europa

I over et år har FIC sammen med partnere fra fire andre europæiske lande kigget nærmere på ungdomsarbejdsløsheden i Europa og klarlagt årsagerne i de fem lande. Projektet er nu ved vejs ende. Her kan du læse om resultaterne.

Ungdomsarbejdsløsheden er et stort problem i Europa og har været det i flere år – også før den økonomiske krise. I bedre perioder, som i 2001 og igen i 2007 og i begyndelsen af ​​2008, var ungdomsarbejdsløsheden på 15 % for unge europæere i alderen 15-24 år. Men da den økonomiske krise ramte Europa i 2008 gik det hårdt ud over de unges jobmuligheder. I dag er ungdomsarbejdsløsheden i Europa tæt på 23 %.

Partnerne bag projektet kommer fra Danmark, Litauen, Estland, Rumænien og Spanien. Fem lande med meget forskellige politiske, uddannelsesmæssige og sociale systemer, hvilket gør, at graden af ungdomsarbejdsløshed varierer meget. I Danmark ligger ungdomsarbejdsløsheden langt under EU-gennemsnittet. Estland har reduceret ungdomsarbejdsløshed betydeligt til den europæiske gennemsnit, Rumænien er en smule over det europæiske gennemsnit, og har været det i årevis. Litauen har reduceret ungdomsarbejdsløshed en hel del, men ligger stadig over gennemsnittet, og endelig oplever Spanien stadig stigende ungdomsarbejdsløshed og en rekord høj ungdomsarbejdsløshed.

Kort sagt, har partnerne i dette projekt forskellige erfaringer vedrørende bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed. Og formålet med projektet har været at undersøge, hvad der er blevet gjort i forskellige dele af Europa. Alligevel er der flere fælles henstillinger, som omfatter:

–    Forbedring af erhvervsuddannelsernes kvalitet

–    Anerkendelse af ikke-formel uddannelse

–    Frafaldsnedbringelse på uddannelserne

–    Udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet vs. uddannelse

–    Den sociale dialog

Projektet har kørt siden april 2011. Du kan læse mere om projektet på sin hjemmeside: http://www.how-to-fight-youth-unemployment.eu/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s