EU-formandskabets fotoudstilling: EU Snapshots of Your Life

Under overskriften EU Snapshots of Your Life har det danske EU-formandskab gennemført en fotokonkurrence primært rettet mod unge, der har taget fotos af, hvordan EU og Europa har betydning for deres dagligdag.

Formandskabets fotokonkurrence har modtaget næsten 3000 bidrag og fotoudstillingen består af de 40 bedste fotos. Udstillingen åbnes af europaminister Nicolai Wammen den 7. juni kl. 15, der ved denne lejlighed vil overrække vinderne i nedenstående kategorier deres præmie:

  • Mest kunstneriske og kreative foto
  • Bedst sammenhæng mellem foto og kommentar
  • Sjoveste foto
  • Best ratede

Fotoudstillingen foregår på Kirkebybroen på Den Sorte Diamant Købehavn i perioden 7.-24. juni.

Konkurrencen blev lanceret med gymnasiedebatter i Aarhus og København i januar, hvor over 1000 elever – med Mads Steffensen fra DR’s Mads & Monopolet som ordstyrer – debatterede EU-dilemmaer med udgangspunkt i deres dagligdag med temaer som uddannelse, rejser, miljø og fødevarer. Unge fra Danmark og hele Europa har deltaget i konkurrencen via konkurrencens mobilapplikation og Facebook-side og da konkurrencen lukkede for bidrag på Europadagen den 9. maj var der kommet op mod 3000 fotos.

En jury bestående af europaminister, Nicolai Wammen, formandskabets fotograf, Bjarke Ørsted og Politikens fotochef Thomas Borberg har udpeget vinderne, der kommer fra hhv. Ungarn, Danmark, Østrig og Portugal. Fotokonkurrencen munder endvidere ud i en fotomosaik, som Udenrigsministeriet/EU-formandskabet vil tilbyde til ophæng på bl.a. skoler, rådhuse, biblioteker og ambassader.

Besøg fotokonkurrencens Facebook-side

Besøg fotokonkurrencens hjemmeside

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s