Ungdommen i spidsen for EU

Hele weekenden har 150 unge fra hele landet fyldt Christiansborg med højlydte diskussioner om tre højaktuelle problematikker i EU.

Den 24. og 25. marts indtog 150 unge fra hele Danmark den europæiske politiske scene. For en weekend var de statsminister i Danmark, formand for det Europæiske Råd, Cyperns beskæftigelsesminister eller journalist.Ungdommens-EU-Topmoede1_medium

I løbet af weekenden stillede de unge skarpt på tre højaktuelle problematikker på EU-niveau: Ungdomsarbejdsløshed, trafficking og udviklingspolitik. De tre emner blev diskuteret mellem både landedelegationerne og ministerrådene over de to dage.

Sent lørdag eftermiddag rullede en krise ind og forstyrrede topmødet. 200.000 er flygtet fra Nordafrika til Italien, Spanien, Grækenland, Cypern og Frankrig. Deltagerne tog situationen med ophøjet ro og kom sent lørdag frem til en fælles aftale om håndteringen af krisen

Søndag fik de unge deltagere fornemt besøg af Europaminister Nicolai Wammen, der var begjestret over weekendens arrangement, hvor EU var i rampelyset. Han fremhævede blandt andet vigtigheden af, at unge engagerer sig i EU:

” Ungdommens EU Topmøde skaber en gejst hos de unge, som dermed bliver mere engagerede i europæisk politik.  De unge bør blive ved med at interessere sig for, hvad der sker i EU. EU er en væsentlig del af de unges fremtid og derfor gælder deUngdommens-EU-Topmoede_mediumt om at oplyse de unge om, hvor vigtig EU er,” siger Nicolai Wammen.

Det er Casper Jarlstad, som havde rollen som Formand for det Europæiske Råd under Topmødet, enig i. Han er blevet positivt overrasket over, hvordan de unge har klaret EU Topmødet.

”De unge har været meget engagerede og taget deres roller som ministre og journalister meget alvorligt. Der er derfor ingen tvivl om, at Ungdommens EU Topmøde har været en succes,” siger Casper Jarlsted.Ungdommens-EU-Topmoede-gruppebillede_medium

Søndag sluttede topmødet af med vedtagelse af en handlingsplan for hver problematik.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, lagde også vejen forbi topmødet og formanden for det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy, og formanden for Europa-Parlamentet, Martin Schulz, sendte en personlig hilsen til de unge fra Bruxelles.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s